در جریان نشست تخصصی وزیر صنعت، معدن و تجارت با فعالان اقتصادی جنوب استان کرمان، مدیرکل صمت منطقه از صدور ۳۳۲ مجوز واحد صنعتی در این بخش از کشور خبر داد که بخش قابل توجهی از آنها به بهرهبرداری نزدیک شدهاند.
به گزارش خبرگزاری مهر، مسلم مروجیفرد با اشاره به ظرفیتهای برجسته جنوب کرمان، گفت: این منطقه دارای دو مزیت راهبردی در حوزه کشاورزی و معادن است. سالانه بیش از ۵.۵ میلیون تن محصولات کشاورزی در این منطقه تولید میشود که نشاندهنده پتانسیل بالای توسعه صنایع تبدیلی است.
وی همچنین افزود: بخش معدن نیز از جایگاه ویژهای برخوردار است؛ بهطوری که بیش از ۷۰ درصد ذخایر تیتانیوم کشور در این منطقه واقع شده و معادن طلا و سنگهای ساختمانی نیز از مهمترین منابع معدنی جنوب کرمان محسوب میشوند. در حال حاضر، ۱۰۲ پروانه بهرهبرداری معدن، ۳۷۰ درخواست مجوز و بیش از ۲ هزار پروانه اکتشاف در این منطقه صادر شده است.
مروجیفرد با تأکید بر اقدامات انجامشده در حوزه صنعتی، اعلام کرد: تاکنون ۳۳۲ مجوز برای واحدهای صنعتی در جنوب کرمان صادر شده که از این تعداد، ۳۳۱ مورد پروانه بهرهبرداری دارند و ۶۷ پروژه نیز با بیش از ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی در مسیر افتتاح قرار گرفتهاند. سهم شهرستان جیرفت از این مجوزها چشمگیر است و حدود ۳۰ درصد از آنها به صنایع غذایی اختصاص دارد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان چالشهای موجود در توسعه زیرساختها گفت: کمبود برق مهمترین مانع فعالسازی معادن و واحدهای صنعتی در منطقه است و برخی پروژهها از جمله معدن رمشک به همین دلیل متوقف شدهاند. همچنین جانمایی نامناسب شهرکهای صنعتی در گذشته باعث محدودیت در توسعه شده است و اکنون نیاز به توسعه شهرکهای صنعتی جدید و خارج از محدوده شهری داریم.
مدیرکل صمت جنوب کرمان در پایان بر ضرورت تقویت زیرساختهای انرژی و اصلاح طرحهای توسعهای تأکید کرد تا روند بهرهبرداری از ظرفیتهای عظیم منطقه با سرعت و پایداری بیشتری دنبال شود.