در پی اظهارات اخیر رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس درباره لغو مجوز داروخانههایی که در مدت درگیریهای ۱۲ روزه تعطیل بودهاند، هادی احمدی، عضو هیئت مدیره و مدیر روابط عمومی انجمن داروسازان ایران، واکنشی جدی نشان داد و سخنان دکتر حسینعلی شهریاری را نقد کرد.
نقش داروخانهها در بحرانها؛ وفاداری تا پای جان
احمدی یادآور شد که در طول بحرانهایی چون همهگیری کرونا و نیز درگیریهای اخیر، جامعه داروسازی دوشادوش کادر درمانی، حضوری فعال و مؤثر داشت و بسیاری از آنها حتی در سختترین شرایط، خدماترسانی را ترک نکردند. وی خاطرنشان کرد که اگر داروخانهای هم تعطیل بوده، با هماهنگی سازمان غذا و دارو و به دلیل عدم حضور نیروهای انسانی بوده است.
طبق اعلام مشاور رئیس سازمان غذا و دارو، حدود ۹۰ درصد داروخانهها در این دوره فعال بودهاند و کمبودی در ارائه خدمات دارویی گزارش نشده است.
چالشها و سکوتهای معنادار
احمدی از مواضع برخی از مسئولان قانونگذار، بهویژه در شرایطی که بحرانهای مالی و تاخیر در پرداخت یارانهها و مطالبات داروخانهها باعث بروز مشکلات متعدد شده، گلایه کرد. او تأکید کرد که:
- ۴۰۰۰ میلیارد تومان چک داروخانهها طی ۹ ماه گذشته برگشت خورده است
- بسیاری از داروخانهها در سایه این بحران مالی ورشکسته یا تعطیل شدهاند
- سکوت در برابر قانونشکنیهای برخی سازمانهای بیمهگر، باعث افزایش فشار بر شبکه دارویی شده است
قانون، ابزار عدالت یا تهدید؟
او از این نیز انتقاد کرد که تصمیم برای لغو مجوز داروخانهها، بدون مستندات حقوقی، در صلاحیت نهاد قانونگذار نیست و چنین اقداماتی باید در چارچوب قوه قضائیه انجام شود. این سخنان در حالی مطرح شدهاند که مسئولان میتوانستند به جای تهدید، از فرصت بحران اخیر برای تقویت همدلی در حوزه سلامت استفاده کنند.

نتیجهگیری
در شرایط حساس کنونی، به جای حاشیهسازی و تهدید داروسازان، بهتر است با همدلی از توانمندیها و ظرفیتهای ملی بهره گرفت و نظام دارویی کشور را تقویت کرد. داروخانهها نه تنها در این بحران بلکه همواره نقش کلیدی در سلامت عمومی ایفا کردهاند، و حمله به آنان جز تضعیف اعتماد مردم نتیجهای در بر نخواهد داشت.